IJSDRIFTEN

Een uniek event in Sälen, Zweden
logo tt raceworld
logo entrepreneur adventures
logo garage caspers

IJsdriften in Zweden!

Dat kan! In Zweden, op een bevroren en verlaten meer, ligt hét ijscircuit met de mooiste ijsdrift-tracks. Op dit meer, vlakbij Sälen, vindt ons onwijsgaaf vijfdaags ijsdrift-event plaats! Ben jij erbij?

De uitgangspunten voor dit te gekke event: een uitstekend hotel, een geweldig ijscircuit, achterwielaandrijvers met spikes en natuurlijk een aantrekkelijk sideprogramma.

Aan de grens met Noorwegen, vlakbij de bekende en geliefde Zweedse wintersportplaats Sälen, ligt ons schitterende bevroren en verlaten meer. Een walhalla voor de ijsdrift liefhebber. Met een lengte van bijna 14 kilometer. Je leert rijden op sneeuw en ijs tijdens deze winterse driving experience.

Tijdens de training leer je onder andere ijsdriften, uitwijkmanoeuvres, de noodstop en van rijbaan wisselen. En dat gaan we oefenen tot je iedere bocht feilloos kunt volgen. Driften is de ultieme wagenbeheersing en geeft een enorme kick. Voor de liefhebber van actie en snelheid is dit echt een aanrader!

Waar?

We verblijven in een comfortabel 4-sterren hotel in Sälen, Zweden. En bieden deze reis aan op basis van volpension.

Wanneer?

Er zijn vier periodes waarin jij als ijsdrift­liefhebber met ons mee kunt naar Zweden.

 • 27 - 31 januari 2023
 • 31 - 4 februari 2023
 • 4 - 8 februari 2023
 • 8 - 12 februari 2023

IJsdriften

Je bent welkom met je eigen (race)auto. Of huur een geschikte auto via ons.

Beschik jij al over een auto voor het racecircuit? Met een paar kleine aanpassingen is je auto meestal prima geschikt om te driften op het ijscircuit. Winterbanden met korte spikes zijn bijvoorbeeld een must.

Heb je geen eigen auto? Geen enkel probleem, want je kunt ter plaatse altijd een geschikte auto huren. Daarnaast nemen we zelf ook een trailer vol BMW’s mee. Conclusie: geen enkel excuus om niet met ons mee te gaan racen in Zweden.

Alleen of met een groep

IJsdriften kan bij ons al vanaf één persoon geboekt worden. Je kunt je individueel inschrijven. Mocht je deze ultieme beleving graag willen delen met je collega’s, vrienden, familie of bestuur? Dat kan! Je kunt je ook inschrijven als groep. Naar aanleiding van jullie wensen bekijken we welk programma het beste aansluit bij de groep.

Wij informeren je graag over de mogelijkheden. Daarnaast is het programma ook geschikt voor vrouwen die graag mee willen.

Deze reis heeft alles in zich om jou een onvergetelijke ervaring te bieden.

Side-programma

Op het programma staan twee volle dagen ultiem drift plezier! De derde dag is naar wens in te vullen. Je kunt kiezen voor een uitgebreide sneeuw­scooter­safari, huskytocht, een dag skiën/snowboarden of ga voor een dagje wellness.

 • Tijdens de sneeuwscootersafari van zo’n vijf uur zijn we een groot deel van de dag onderweg in de wildernis en de bergen waarbij we door een ongerept en oogverblindend sneeuwlandschap crossen. Onderweg genieten we van een uitstekend verzorgde lunch.
 • Bestuur zelf een huskyslee tijdens een huskytocht. Ga mee door betoverende landschappen met bevroren meren en besneeuwde bossen.
 • Of ga de derde dag lekker skiën/snowboarden in Sälen, een van de grotere skigebieden van Scandinavië. Toch is het er nooit druk. De pistes en de faciliteiten zijn mooi en modern, zonder wachttijden bij de liften. De eerste lift en pistes liggen vlakbij het hotel.
 • Even helemaal zen worden! Natuurlijk kun je ook kiezen voor een dagje rustig aan doen en bijvoorbeeld genieten van de wellness.

Kosten

Het evenement bestaat uit twee dagen ijsdrift-training. De derde dag mag zelf worden ingevuld. Bijvoor­beeld met een sneeuw­scooter­safari of een dag skiën.

Arrangement 2023

 • Verblijf van 4 nachten op basis van volpension in een luxe 4-sterrenhotel. O.b.v. 2 personen per hotelkamer.
 • Je neemt een eigen auto mee om mee te driften.
 • All-in prijs. Alleen de drankjes bij het diner en ’s avonds zijn niet inbegrepen.
€ 2190,- per persoon
Dag 3: side-programma's

Voor het programma op de derde dag hebben we een aantal opties.

 • Sneeuw­scooter­safari Prijs per persoon, o.b.v. 1 persoon per sneeuw­scooter + € 335,-
 • Skiën (huur materiaal + skipas) Prijs per persoon + € 130,-
 • Huskytocht Prijs per persoon + € 140,-
 • Wellness arrangement Op aanvraag
Toeslagen
 • Huurauto i.p.v. eigen auto (2 personen per auto) Prijs per persoon voor 2 dagen + € 1300,-
 • Huurauto i.p.v. eigen auto (1 persoon per auto) Prijs per persoon voor 2 dagen + € 1800,-
 • Eenpersoonskamer hotel I.p.v. tweepersoonskamer + € 600,-

Programma

Dag 1

Het ijsdrift avontuur is begonnen! Als je aankomt in Sälen kun je de auto alvast bij het ijscircuit neerzetten. We sluiten de dag af met een heerlijk diner. Na het diner volgt er een korte briefing over het programma voor de komende dagen. Het avontuur kan beginnen!

Dag 2

We starten de dag met koffie op het circuit. Daarna gaan we los! De cracks kunnen direct volle bak knallen. Voor de liefhebber en beginnende drifters starten we de ijsdrift-training met verschillende oefeningen. Hierbij ligt de nadruk op goed leren vertragen in de sneeuw, overstuur corrigeren en drift technieken. Na de lunch leer je combinaties van bochten driften. Afhankelijk van de vorderingen worden de verschillende bochten aan elkaar geschakeld. ‘s Avonds is er een heerlijke BBQ bij het meer met - ongetwijfeld - mooie verhalen.

Dag 3

Ook op dag 3 gaan we weer vroeg naar het circuit. Driften, driften en nog eens driften, tot je geen bocht meer rechtuit rijdt, dat is de opdracht voor vandaag. We passen het programma zoveel mogelijk aan de groep en de individuele vaardigheden aan. Aan het einde van de dag vertrekken we gezamenlijk naar het diner in een mooie berghut.

Dag 4

Een bezoek aan Zweden in de winter is niet compleet zonder een tocht in de bergen. Dat kan op de ski’s of tijdens een spectaculaire sneeuwscootersafari. Een dagje genieten van de rust en de omgeving kan natuurlijk ook, vandaag zijn er geen verplichtingen. Dineren doen we weer op een bijzondere locatie. Nu gaan we met de sneeuwscooter naar een mooi restaurant op de berg.

Impressie

Reizen naar Zweden

Er zijn verschillende manieren om naar Sälen af te reizen:

Vliegen

We vliegen van Amsterdam-Schiphol naar Oslo. Vanaf dit vliegveld brengen we je met een transfer naar Sälen in Zweden.

Auto

Ook als je met je eigen auto komt is de reis gemakkelijk en comfortabel. Er zijn volop mogelijkheden om met de auto Sälen te bereiken. Zo kun je naar Kiel rijden in Duitsland, waar je op de boot stapt naar Oslo. Een andere mogelijkheid is om naar Frederikshaven te rijden en de boot naar Göteborg te nemen. We denken graag mee over de voor jou meest ideale route.

Privécharter

Indien gewenst kunnen we voor groepen een vliegtuig charteren om ons rechtstreeks te laten brengen, van bijvoorbeeld Groningen Airport Eelde naar Sälen.

Maatwerk

Mocht je met meer mensen willen komen en/of elders willen overnachten (bijv. in een chalet aan de piste), dan horen we het graag. Eerder aankomen of later vertrekken is uiteraard ook mogelijk.

Ga dit jaar voor een unieke wintersport. Ga met ons mee ijsdriften!

Meer weten over ijsdriften in Zweden? Neem dan snel contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken.

Ga mee voor een onvergetelijke vakantie

Schrijf je nu in!